| Avtor:

Prevzem gasilske sirene v Selu

SELO – Prostovoljno gasilsko društvo Selo je pripravilo v nedeljo, 28. aprila, slovesno prireditev ob prevzemu gasilske sirene, ki je bila pri vaško-gasilskem domu v Selu.

Na prireditvi, kjer so člani PGD Selo prevzeli gasilsko sireno, nepogrešljivo pridobitev, ki jih bo glasno opozarjala na nevarnosti, so se poleg gasilcev iz domače vasi in okoliških krajev ter ostalih obiskovalcev zbrali še povabljeni gostje.

Predsednik PGD Selo gospod Zlatko Balajc je tako najprej pozdravil Predsednika gasilske zveze Moravske Toplice Dušana Grofa, podpredsednika gasilske zveze Moravske Toplice Robija Janka, predstavnika Lovske družine Prosenjakovci Ludvika Rituperja in ravnateljico Osnove šole Fokovci Suzano Balajc. V svojem nadaljnjem nagovoru je dejal, da je nova pridobitev sodobne gasilske sirene nov mejnik za njihovo društvo. S tem so stopili korak naprej, člani društva pa bodo s to pridobitvijo dobili še več elana in volje do gasilskega dela.

Na prireditvi je spregovoril tudi predsednik Občinske gasilske zveze Moravske Toplice Dušan Grof. Dejal je, da ga veseli, da si je gasilsko društvo vzelo čas in pripravilo slovesnost ob takšni pridobitvi, ki se na prvi pogled zdi malenkostna, vendar je še kako pomembna.

Po nagovorih je sledil nastop Pevcev iz Sela, prav tako pa so zapeli tudi učenci iz pevskega zbora Osnovne šole Fokovci pod vodstvom Mojce Györek Karas. Predstavile so se tudi Selanske frajle, ki so zaplesale, z zabavnim skečem pa so učenci Osnovne šole Fokovci še bolj popestrili slovesno prireditev.

Sledil je uradni prevzem gasilske sirene, ko se je ta tudi oglasila, zatem pa še podelitev priznanj s strani Gasilske zveze Moravske Toplice. Najprej so podelili priznanja za aktivno delo v gasilski organizaciji. Značko in priznanje za desetletno aktivno delo v gasilski organizaciji je prejel Boštjan Balažič, za dvajsetletno aktivno delo Dejan Horvat, za tridesetletno aktivno delo Branko Kijanec, za štiridesetletno aktivno delo Drago Novak, za petdesetletno aktivno delo Milivoj Milosavljevič in za šestdesetletno aktivno delo Jože Grabar.

Sledila je še podelitev priznanj za dolgoletno operativno delo v gasilski organizaciji. Za desetletno opravljanje gasilske službe so prejeli priznanje Robert Gal, Andrej Novak, Dejan Horvat in Dejan Cifer. Za dvajset let opravljanja gasilske službe so prejeli priznanje Janez Farič, Ludvik Grabar in Slavko Lazar, za trideset let Emil Horvat in Branko Kijanec, za štirideset let pa Drago Novak. Na koncu so še podelili priznanje Gasilske zveze Moravske Toplice druge stopnje za požrtvovalno in uspešno delo v gasilstvu ter na področju zaščite in reševanja, prejel pa jo je Branko Kijanec.

Po končanem uradnem delu se je druženje nadaljevalo v dvorani vaško-gasilskega doma.

no images were found