| Avtor:

Prevzem motorne brizgalne v Zenkovcih

ZENKOVCI – Prostovoljno gasilsko društvo Zenkovci je v nedeljo, 18. maja 2014, v Zenkovcih pred vaško-gasilskim domom organiziralo slovesno proslavo ob prevzemu nove motorne brizgalne Rosenbauer. 

Prevzem se je začel ob 11. uri, in sicer s svečano proslavo, ki so jo pripravili domačini Zenkovcev. Na svečano prireditev so bila povabljena tudi ostala prostovoljna gasilska društva sektorja Puconci (PGD Lemerje, PGD Puževci, PGD Strukovci, PGD Bodonci, PGD Vadarci, PGD Beznovci) in društvo iz sektorja Cankova (PGD Gerlinci).

prevzem-motorne-brizgalne-zenkovci-6

Med slavnostnimi gosti so bili podpredsednik GZ Slovenije Milan Antolin, častni predsednik GZ Slovenije Ernest Eöry, podžupan občine Puconci Bojan Lovenjak, predsednik PGD Zenkovci Ivan Pintarič, podpredsednik GZ Puconci Štefan Sočič, podpoveljnik GZ Puconci Ludvik Kuzma, evangeličanski duhovnik Simon Sever in katoliški duhovnik Ivan Kranjec, predstavnik podjetja Webo iz Maribora Roman Cafuta ter nosilec občinskega praporja Stanislav Kisilak.

Tajnik PGD Zenkovci Ervin Novak je vsem navzočim predstavil kratko zgodovino prostovoljnega gasilskega društva Zenkovci, ki je bilo ustanovljeno leta 1898. Nekaj besed je spregovoril tudi podžupan Občine Puconci, ki je poudaril, da so gasilska društva pomemben dejavnik naše družbe. Častni predsednik GZ Slovenije Ernest Eöry je pozdravil vse navzoče in dejal, da gasilci radi prisluhnejo ljudem in jim vedno skušajo pomagati po svojih najboljših močeh. Brizgalno sta blagoslovila evangeličanski duhovnik Simon Sever in katoliški duhovnik Ivan Kranjec. Po končani svečani prireditvi se je začel zabavni del z glasbeno skupino Tropic. Za pogostitev  so poskrbeli domačini.

Foto: Tara Bertalanič

no images were found