| Avtor:

Pri Gradu slavnostno otvorili doživljajski park Vulkanija

GRAD – V soboto, 31. avgusta, so ob 10.00 uri pri Gradu otvorili doživljajski park Vulkanije. V okolici Gradu je pred tremi milijoni let bruhal zadnji vulkan v Sloveniji.

otvoritev-vulkanije-14Občina Grad ga je ponovno prebudila, in sicer z odprtjem doživljajskega parka Vulkanija, kjer ne boste le spoznali vulkana, ki je tukaj bruhal, ampak boste doživeli tudi njegov izbruh. Da pa je danes Vulkanija takšna kot je, da so jo lahko otvorili, pa je bilo potrebno deset let.

Ob vhodu v Vulkanijo lahko obiskovalci najprej spoznajo krtka Olija, ki je vaš spremljevalec skozi skoraj celoten del parka, in čarovnico Ezo, ki mu je stalno za petami, saj želi pridobiti kristale, ki so z izbruhom zadnjega vulkana v Sloveniji, pred tremi milijoni let, pri Gradu na Goričkem, prišli na površje. Obiskovalci se tako med ogledom Vulkanije spustijo šest kilometrov v notranjost Zemlje, se sprehodijo skozi lavino cev ter si za tem ogledajo 3D predstavitev in tako doživijo nastanek vesolja vse do danes. V dvorani boste tako dobesedno doživeli vulkan in se le tega radi spominjali.

Po slavnostni otvoritvi pa je zbrane zabavala še mlada glasbena skupina Oppa Bokan.

Prispevek in foto: Katja Bedöke

no images were found