| Avtor:

Projekt GARDEN – Vzpostavitev čezmejne turistične mreže, regije drobnih čudežev z razvijanjem ponudbe zunaj turističnih središč

garden 14.6.-514. junija 2018 so se udeleženci študijske ture iz Slovenije in Madžarske v okviru projekta GardEN odpravili na vzhodni del Avstrijske Štajerske, kjer so si ogledali primere dobrih praks. Glavni cilj projekta je s pomočjo integracije trajnostne čezmejne turistične ponudbe in z razvijanjem produktov ter storitev na manj razvitih podeželskih območjih oziroma z razvojem inovativnih turističnih programskih paketov, krepiti privlačnosti podeželskega območja med Moravskimi Toplicami in mestom Lenti, pri čemer se poseben poudarek daje ohanjanju naravne in kulturne dediščine.

Namen študijske ture je bil seznaniti se, kako so na Avstrijsko Štajerskem, ki ima podobne naravne in kulturne danostmi (termalna kopališča, živa dediščina, slikovita pokrajina, itd.), kot Pomurje in mikroregija Lenti, usmerili turizem v lokalne produkte in se pojavili na evropskem turističnem trgu s ponudbo ogledov in doživetij v vrtovih. Cilj je spoznati metode, kako lahko oblikujemo kmetijske izdelke v edinstvene in posebne produkte podeželja ter izkoristimo naravne danosti območja.

Udeleženci so si ogledali dve turistični kmetiji, Bio sadjarstvo in bio predstavitveni vrt Schloffer in Kmetija Pieber z nasadom jabolk in bezga, v naselju Anger ter Naravni park in grajski park Pöllau ter organiziranost in prodajalno produktov kmetij iz okolice naravnega parka. S producenti območja so izmenjali dobre prakse, recepte, in ideje.

Naslednja študijska tura, ki bo potekala, 26.6.2018, bo namenjena koriščenju naravnih danosti in parkovnih ureditev. Udeleženci si bodo ogledali Arboretum Volčji Potok in Pravljični gozd Logarska dolina.

Foto in prispevek: TIC Moravske Toplice

no images were found