| Avtor:

Prvo tekmovanje pomurske lige v spajanju sesalnega voda

PERTOČA – Prostovoljno gasilsko društvo Pertoča je skupaj z gasilskim regijskim poveljstvom za Pomurje v soboto, 25. januarja, v vaško-gasilskem domu na Pertoči organiziralo prvo tekmovanje pomurske lige v spajanju sesalnega voda. Tekmovalo je 24 ekip. Pri članih so slavili PGD Korovci, pri članicah pa PGD Pertoča 1.

pomurska-zimska-liga-ssv-pertoca-40Pri tovrstnih tekmovanjih gre po besedah Štefana Flisarja, ki je pri gasilskem regijskem poveljstvu za Pomurje odgovoren za tekmovanja, v primerjavi s klasičnim trodelnim napadom le za spajanje sesalnega voda. Ekipo sestavlja šest tekmovalcev, tekmovanje pa poteka na izpadanje. Glavni namen takšnih tekmovanj je ohranjanje telesne pripravljenosti gasilcev.

Zimska liga za pokal pomurske regije poteka pod okriljem gasilskega regijskega poveljstva za Pomurje. Tekmovanja bodo potekala posamezno, rezultati pa se bodo seštevali in to bo na koncu dalo končnega zmagovalca pomurske zimske lige.

Napeti finalni spopad

Prvo tekmovanje je potekalo na Pertoči, kjer je tekmovalo sedem ekip članic in 17 ekip članov. V finale pri članicah so se uvrstile članice PGD Bodonci in članice PGD Pertoča 1. Zmagala je ekipa PGD Pertoča 1, s časom 28,56 sekund in premagala ekipo članic PGD Bodonci s časom 29,12 sekunde.pomurska-zimska-liga-ssv-pertoca-50

Pri članih so se v veliki finale uvrstili člani PGD Korovci in člani PGD Motovilci. Člani PGD Korovci so s časom 17,27 sekunde premagali člane PGD Motovilci, ki so dosegli čas 19,46 sekunde.

REZULTATI:

Članice:

  1. mesto: PGD Pertoča 1
  2. mesto: PGD Bodonci
  3. mesto: PGD Pertoča

Člani:

  1. mesto: PGD Korovci
  2. mesto: PGD Motovilci
  3. mesto: PGD Žižki

Podrobne rezultate s časi posameznih krogov najdete na povezavi: http://www.gz-rogasovci.si/pomurska-liga-ssv

Naslednje tekmovanje bo potekalo 22. februarja v Skakovcih.

Foto: J. V.

no images were found