| Avtor:

Razstava Zvitorepec v Martjancih

MARTJANCI – Turistično društvo Martjanci je v okviru letošnjega kulturnega praznika skupaj z izvajalcem projekta »Zvitorepec« JZ Razvoj Maribor pripravilo razstavo lutk, ki je bila 4. februarja 2017, v vaškem domu v Martjancih.

Razstava Zvitorepec v MartjancihRazstavljene so bile lutke Zvitorepca, Lakotnika in Trdonje ter ostale druščine iz stripov Mikija Mustra, nastalih na pravkar zaključenih delavnicah, ki so potekale v vaškem domu v Martjancih. Omenjenim lutkam je bila priključena tudi razstava izdelkov društva kot priprava na 15-letnico delovanja. Razstavo, ki je bila na voljo za ogled 4. februarja, med 10. in 16. uro v omenjenih prostorih, je spremljala tudi krajša slovesnost v sejni sobi, na kateri je bil s strani izvajalcev predstavljen projekt, njegov namen, način ter potek delovanja na lokacijah v Martjancih in Mariboru.

Zaradi velikega zanimanja si bo razstavo lutk, ki sicer še niso naprodaj, možno ogledati še do 6. marca 2017, in sicer v času izvajanja ustvarjalnih delavnic Turističnega društva Martjanci, to je ob ponedeljkih, med 18. in 20. uro ter ob sredah, med 17. in 20. uro, v prvem nadstropju vaškega doma v Martjancih. Možen je tudi dogovor za skupine za ogled razstave.

Več o omenjenem projektu pa si lahko ogledate na spletni strani Zavoda Razvoj, na priloženi povezavi: http://zavod-razvoj.si/zvitorepec/

Irena Nemeš

no images were found