| Avtor:

Slavnostna seja ob 90-letnici PGD Bodonci

BODONCI – Prostovoljno gasilsko društvo Bodonci je v nedeljo, 21. julija 2013, priredilo svečano slavnostno sejo ob 90. obletnici društva.

Slavnostna seja ob 90-letnici PGD Bodonci Svečana slavnostna seja se je začela z nagovorom voditeljice, nato je sledil govor predsednika PGD Bodonci Frumen Franca. »Minevala so leta, menjala so se vodstva, a vsa v prepričanju, da morajo vedno slediti času in nabavljati gasilsko opremo temu primerno, v želji, da pomagajo drugim v nesreči in ob tem zavarujejo tudi sebe. Naše društvo je to dokazalo dostikrat. Širile so se enote, vedno bolj je bilo potrebno misliti na pomlajevanje članstva, ki nam v zadnjem času dobro uspeva, vendar le z dobro voljo vaščanov vasi Bodonci, da dovolijo svojim otrokom, da pristopijo tej največji prostovoljni organizaciji v državi,« je povedal Frumen.

Nato je besedo prevzel poveljnik PGD Bodonci Vlaj Vlado, ki je predstavil operativno delo PGD Bodonci in dosežke ter uspehe, ki so jih dosegli na tekmovalnem področju od leta 2003 do 2013. Po njegovih besedah se v PGD Bodonci trudijo, da z dobro organiziranostjo, strokovno usposobljenostjo članov, s sodobno tehniko in opremo ter skrbjo za njihov podmladek zagotovijo varnost imetja, ki so si ga težko pridobili. V društvu imajo trenutno sedem tekmovalnih enot, ki dosegajo odlične rezultate na občinskem, regijskem in državnem nivoju.Slavnostna seja ob 90-letnici PGD Bodonci

Na tekmovalnem področju so od leta 2003 do 2013 postali:

1 x državni prvaki

25 x regijski prvaki

33 x občinski prvaki

37 x sektorski prvaki

24 x zmagovalci raznih tekmovanj

V njihove vitrine so prinesli kar 217 različnih pokalov. Na regijska tekmovanja so se uvrstili 60 krat, na državna pa 31 krat. »Z vsem spoštovanjem do ostalih društev v regiji, lahko mirne duše povem, da na tekmovalnem področju spadamo med najuspešnejša društva v regiji. V mladinskih kategorijah pa smo sigurno na samem vrhu,« je še dodal Vlado Vlaj.

Sledila je še kronika PGD Bodonci in beseda gostov. Podelili so tudi društvena in občinska priznanja.

Foto: J. D.

no images were found