| Avtor:

Slovesen prevzem novega gasilskega vozila PGD Šalamenci

ŠALAMENCI – Gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šalamenci so v soboto, 5. decembra, v gasilskem domu v Šalamencih pripravili slovesen prevzem novega gasilskega vozila GV-1.

 

Prevzem GV-1 (2)Zbiranje gasilcev se je pričelo ob 12.30 uri, pričetek prireditve pa ob 13. uri. V slavnostni paradi, v kateri so sodelovale gasilke in gasilci PGD Šalamenci, so se pridružili tudi gasilke in gasilci ostalih sosednjih društev občine Puconci. Slavnostnega prevzema novega gasilskega vozila se je udeležil tudi predsednik Gasilskega regijskega sveta za Pomurje in podpredsednik GZS Milan Antolin, župan občine Puconci Ernest Nemec, predsednik GZ Puconci Ivan Pintarič in poveljnik GZ Puconci Franc Barbarič. Novo vozilo sta blagoslovila duhovnica Katja Ajdnik in župnik Jože Hozjan. Boter prireditve pa je bil Danilo Janasik.

Prevzem GV-1 (6)Predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Šalamenci Darko Gjergjek se je ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki so pripomogli k novi pridobitvi prostovoljnega gasilskega društva. Župan občine Puconci Ernest Nemec je Prostovoljnemu gasilskemu društvu Šalamenci izrekel čestitke in jim zaželel varno vožnjo. Pripravili so tudi kratek kulturni program, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šalamenci zahvalili vsem zaslužnim, ki so pripomogli k nakupu novega gasilskega vozila.

Po uradnem delu je sledilo druženje z glasbo. Za glasbeno popestritev sta poskrbela Dani Dandosa in Demi.

Foto: Zdenka Sever

no images were found