| Avtor:

V Moščancih zapeli in zaplesali že osemnajstič

MOŠČANCI – Člani Kulturno turističnega društva Moščanci so pripravili v soboto, 27. junija, tradicionalno prireditev Peli in plesali so jih mati moja, ki je bila pri gasilskem domu v Moščancih.

 

Moscanci (13)Prireditev, ki je letos doživela polnoletnost, poteka v Moščancih vsako zadnjo soboto v juniju. Tudi tokrat je potrdila svoj sloves, saj ni manjkalo dobrih pesmi in plesov, zasnovana pa je bila na ideji sprehoda med brajdami in lugašom, pod katerimi sta se sprehajala Sandi in Tinka.

Prireditev sta s pozdravnim nagovorom začela župan Občine Puconci Ernest Nemec in župan Občine Šalovci Iztok Fartek, ki sta simbolično z vinom, s katerim sta nazdravila, zalila brajdo in lugaš. Po nagovorih so sledili nastopi povabljenih skupin. Prvi so se s plesom predstavili malčki iz vrtca Mačkovci, nato pa še otroška folklorna skupina Osnovne šole Puconci. Kot gostje so zaplesali tudi člani folklorne skupine Kulturnega društva Moscanci (4)Stična, ki so predstavili dva spleta plesov, Belokranjskega in Dolenjskega, ter člani folklorne skupine Kulturno umetniškega društva Budinci, svoj splet plesov pa so predstavili tudi člani domačega kulturno turističnega društva Moščanci. Predstavili so se tudi Zgrablenci na kvadrat iz KUD-a Budinci in pevke KTD Moščanci, ki so zapeli vsak svoje pesmi, nato pa še skupno pesem, nastopili pa so tudi člani pevske skupine Fantje Ljubljančani.

Ob koncu prireditve so se vsi nastopajoči zbrali na odru in skupaj zapeli, predsednica KTD Moščanci Marta Horvat pa je vsem predstavnikom skupin podelila zahvale za sodelovanje na prireditvi.

Pred prireditvijo, natančneje ob 19. uri, je bila tudi otvoritev razstave ročnih del članic Društva kmečkih žena Klas Bodonci ter predstavitev članov Turističnega podmladka Osnovne šole Puconci s turističnim projektom Podzemna vasica.

 

Foto: D. A.

no images were found