| Avtor:

V Šalovcih že trinajstič pripravili Kapüstni den

ŠALOVCI – Turistično društvo Dišeči volčin Šalovci je v sodelovanju s krajani Šalovcev in Občino Šalovci pripravilo tradicionalno prireditev Kapüstni den, ki je potekala pod velikim šotorom v središču vasi Šalovci.

 

Kapüstne (14)Prireditev, ki je letos potekala že trinajstič zapovrstjo, je postregla z obilico razstavljenih jedi iz zelja, ki so jih pripravile gospodinje iz vseh šestih vasi Občine Šalovci in ki so bile obiskovalcem na voljo za pokušnjo. Prav tako je na prireditvi potekalo tekmovanje v kuhanju, letos se je devet ekip v tričlanski sestavi pomerilo v kuhanju sladkega zelja. Prvo mesto so osvojili člani ekipe Župnija Markovci, drugi so bili člani ekipe iz vasi Markovci, tretji pa člani ekipe iz vasi Budinci. Komisija, ki je ocenjevala jedi, je opravila tudi izbor za najlepšo maskoto,  letos so se kot najbolj kreativni izkazali člani ekipe Župnija Markovci.

Ob prireditveni priložnosti so se s svojimi stojnicami predstavili tudi lokalni obrtniki in pridelovalci, za popestritev dogajanja pod šotorom pa poskrbeli člani Upokojenske folklorne skupine Zveze Slovencev iz Porabja ter člani Kulturno umetniškega društva Budinci, ki so prikazali ribanje in tlačenje zelja na star način.

no images were found