| Avtor:

Velikonočna razstava v Bodoncih

BODONCI – Društvo kmečkih žena Klas Bodonci je v sodelovanju z Evangeličansko cerkveno občino Bodonci pripravilo tradicionalno velikonočno razstavo. Razstava bo na ogled 1. aprila.  

Velikonočna razstava v BodoncihRazstava je bila vsako leto v veroučni dvorani evangeličanske cerkve v Bodoncih. Ker je nova večnamenska dvorana v postopku gradnje, je letos razstava v evangeličanski cerkvi Bodonci. Na razstavi so izdelki, ki so jih članice DKŽ Klas izdelovale v delavnicah ročnih del. Razstavljene so ramenke, izdelane na različne načine, kvačkane rože, piščančki, kokoši, zajčki, vezeni in kvačkani prtički, platnene torbe za copate z različnimi motivi ter štrikane šale.

V zimskem času se članice vsak ponedeljek srečujejo v delavnicah ročnih del, kjer poteka: vezenje prtičkov, kvačkanje prtičkov, kvačkanje novoletnih okraskov, za Veliko noč izdelujejo velikonočne okraske (remenke, zajčke, piščančke …). Delavnice potekajo bolj v zimskem času, da si zapolnijo dolgočasne zimske dni. Poleg dela jih druži tudi veselje ob druženju, da malo poklepetajo, izmenjajo znanje med posameznih področjih in večkrat tudi druga drugi prisluhnejo in si pomagajo. Srečujejo pa se enkrat tedensko.

Foto: Melani Mörec

no images were found