| Avtor:

Veteran pometel s konkurenco na Pertoči

PERTOČA — Na znameniti progi Baša–Zelko na Pertoči je v nedeljo, 24. 2. 2013, spet potekal smuk za odprto prvenstvo Občine Rogašovci. Skupaj se ga je udeležilo 45 tekmovalcev iz celotnega Pomurja, med njimi tudi dve dekleti. Tekmovalo je več tekmovalcev, ki so nekdaj že zmagovali na tej znameniti progi. Tekmovalci so tekmovali v treh kategorijah in sicer dekleta, pionirji in člani.

Smuk na PertočiMed dekleti je bila najboljša Anja Gomboc iz ŠD Sveti Jurij, ki je premagala Melani Čontala iz Ropoče. Pri pionirjih je zmagal Patrik Drvarič iz Mačkovcev pred Tilnom Drvaričem iz Dankovcev. Tretji je bil domačin Mitja Bertalanič iz ŠKTD Mladost Pertoča. Najmlajši tekmovalec je bil Jan Husar iz Večeslavcev, star komaj 7 let. Pri pionirjih so tekmovali štirje tekmovalci.

Najzanimivejša tekma je bila seveda članska, kjer je okrog 200 gledalcev videlo zmago veterana Holsedl Stankota iz Svetega Jurija s skupnim časom 58,72 sekunde in je za pičlih šest stotink sekunde premagal Gorana Drvariča iz Mačkovcev. Tretje mesto je zasedel Aleš Gomboc iz ŠD Sveti Jurij, četrti je bil domačin Primož Obal, peti pa Valter Kolar iz Večeslavcev.

Kot že neštetokrat, je tudi danes tekmo na Pertoči krojilo vreme. Temperature nad 0°C gosta megla in rošenje so tekmovalcem močno otežile tekmovanje. Proga je bila zmehčana, zato so bili, po napovedih prirediteljev, časi počasnejši za pet sekund, kot če bi bila proga zmrznjena. Vendar se domačini iz ŠKTD Mladost Pertoča niso dali in tekmo odpeljali do konca. Tekmo si je ogledal tudi župan občine Rogašovci, gospod Edvard Mihalič, ki je na koncu tekmovanja podelil pokale in priznanja za najboljše.

Vsi rezultati so v tabeli spodaj.

Smuk

Smuk 2

Smuk 3

Foto in prispevek: Robi Gjergjek

no images were found