| Avtor:

Zlato priznanje za prekmurske dödöle

Na festivalu Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál, ki se je odvijal v soboto, 12. septembra 2015 v Nagykanizsi, so za dödöle, narejene na tradicionalen prekmurski način člani Društva za turizem, šport in kulturo Žlaki Sebeborci prejeli zlato priznanje. Dödöle je ocenjevala posebna komisija, kateri je predsedoval priznani madžarski kuharski mojster in chef v Danubis Hotel Arena v Budimpešti Ferenczi István.

52-Zlato priznanje za prekmurske dödölePoleg okusa je predsednika komisije navdušila še struktura pripravljenih dödölov ter prekmurska posebnost, da jih na koncu ne popečemo. Slednje je izrazito madžarski način priprave dödölov.
Sodelovanje na navedenem madžarskem festivalu je potekalo v organizaciji TIC Moravske Toplice na povabilo madžarskih projektnih partnerjev iz Nagykanizse, s katerimi je TIC sodeloval v minulem projektu Pet poštnih kočij. Kljub temu, da se je projekt zaključil, se čezmejno sodelovanje in medsebojna pomoč nadaljujeta.

17-Zlato priznanje za prekmurske dödölePričujočega festivala smo se udeležili letos prvič tudi z malce daljnosežnim namenom – ne le zaradi promocije prekmurske kulinarike, ampak tudi zaradi širše promocije destinacije Moravske Toplice z okolico, kar nam je uspelo. Z razdeljenim promocijskim materialom smo potencialne madžarske in druge obiskovalce povabili v destinacijo in v turističnem oziru bili zanimivi tudi zaradi geografske bližine.
Ekipa TIC Moravske Toplice je s strani obiskovalcev prejela pohvalo za dekoracijo stojnice.

Prispevek in fotografije: Janja Bürmen, TIC Moravske Toplice

no images were found