| Avtor:

Materinski dan v Budincih

Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in na veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje. (Tone Pavček) 

Člani Kulturno-umetniškega društva Budinci so pripravili v soboto, 29. marca ob 18. uri, že tradicionalno prireditev ob materinskem dnevu, ki je bila v vaško-gasilskem domu.

materinski-dan-budinci-4

S proslavo, ki so jo člani društva pripravili že 27. leto zapored, želijo na poseben način proslaviti praznik vseh mater in žena. V ta namen so tudi letos pripravili pester kulturni program, v katerem so poleg članov domačega društva nastopili tudi povabljeni gostje. S krajšim skečem in recitacijami so se predstavili učenci Osnovne šole Šalovci. Pod mentorstvom Tadeja Ropoše so nastopili tudi mladi kitaristi, ki so zaigrali nekaj pesmi.

Proslavo so s skečem popestrili tudi člani gledališke skupine ŠKTD Kroške tikvi iz Kroga. S pesmimi so se predstavili še člani domačega kulturnega društva, in sicer Zgrablenci na kvadrat ter ljudske pevke.

Po koncu kulturnega programa je sledila še pogostitev ter zabava z domačim ansamblom Zgrablenci. Vsaka ženska je dobila tudi majhno pozornost, in sicer čokolado.  Pridni domačini so za namen prireditve pripravili tudi bogat srečelov.

no images were found

Foto: D. N.